Сконс с череши

Дата: 31.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце (размер L)
1/2 ч. ч. захар
60 г краве масло
150 г кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 бадемова есенция
1 щипка сол
250 г череши
2 с. л. брашно за поръсване на черешите
пудра захар за поръсване на сконса
 

Начин на приготвяне:
1
Сконс с череши
В купа се смесват 2 чаши от брашното, захарта, бакпулверът и солта. Към тях се добавя студеното масло, стрива се с пръсти, така че да се образуват малки трохи. 

 

 


2
Сконс с череши 2
Слагат се киселото мляко, бадемовата есенция и яйцето.


 


3
Сконс с череши 3
Черешите се измиват, поставят се между два листа пергаментова хартия, намачкват се с точилката, така че после костилките да се извадят по-лесно.

 


4
Сконс с череши 4
Месестата част на плодовете се поръсва с 2 с. л. брашно и се рзбърква. Черешите се добавят  в тестото, заедно с останалото брашно. Размесва се добре.

 


5
Сконс с череши 5
На тестото се придава кръгла форма, като пица. Нарязва се на 12 триъгълника, които се поставят в тава с пергаментова хартия.

 


6
Сконс с череши 6
Сконсовете се пекат за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Когато са готови се поръсват с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Приготвих рецептата без да спазвам точно стъпките. Използвах блендер да разбия сухите съставки с маслото (вместо пръсти), защото мисля че от топлината на пръстите маслото се размеква, а за такъв тип сладкиши то трябва да е студено. Също така замених бадемовата есенция с ванилов екстракт и добавих настъргана лимонова кора. Просто защото вкъщи не харесваме бадемова есенция. Накрая освен пудра захар украсих и с малко разтопен шоколад. Доволна съм от резултата. Хапнахме си ги с удоволствие за закуска :) Благодаря ви за хубавите рецепти.
7.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2014
Невероятно вкусно и лесно за приготвяне черешово изкушение
6.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2014
Направих двойна доза, защото 12 парчета ми се видяха малко. Това, което не съвпадна с вашата рецепта при мен беше, че се наложи да пека моите сладки близо 35 минути, за да добият завършен вид. Очаквах да са по сладки, но не съм прекалила със захарта. Много вкусна закуска ще бъдат за утре!
5.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Много повече брашно пое, може би затова стана сухо и с вкус на хляб, не на сладкиш.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Бърза, лесна и много сполучлива рецепта. Страхотни за закуска, а според мен черешите могат да се заменят и с други плодове за разнообразие като малини, кайсии, ябълки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта