Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе

Крехки рибни филета с гарнитура от запържени с чесън тиквички и доматено сорбе с аромат на босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 скумрии
2 скилидки чесън
1 тиквичка
1-2 стръка копър
зехтин за пържене
4 домата (500 г)
3-4 листа босилек
4-5 с. л. зехтин
1/2 ч. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе
Доматите се обелват и се смилат в кухненски робот заедно с листата босилек, морската сол и зехтина. По желание може да се добави чесън и/или лук на вкус.
2
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 2
Сместа се сипва в метална купа и се замразява във фризер, като периодично се разбърква с вилица, за да се получат кристали.
3
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 3
Скумриите се почистват от главите, вътрешностите и кръвта около гръбнака.
4
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 4
Посипват се със сол и се филетират, като костите се отстраняват.
5
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 5
Филетата се пекат на скара или в грил тиган, като първо се поставят с кожата надолу, а след това се обръщат, за да се запекат и от другата страна.
6
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 6
Тиквичката се нарязва на пръчици, чесънът се наситнява.
7
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 7
Запържват се за 3-4 минути в тиган със сгорещен зехтин и към края се подправят с копър.
8
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 8
В порционна чиния се поставя метален пръстен, пълни се с готовото сорбе и внимателно се изважда.
9
Скумрия на грил с тиквички и доматено сорбе 9
Отстрани се слагат 2 филета, сипват се тиквички и ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2018
Лесно и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: