Скумрия на пара с торнирани зеленчуци

Приготвената на пара в съд за етажно готвене скумрия със зеленчуци е страхотно предложение за любителите на здравословното хранене
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2011
Скумрия на пара с торнирани зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г скумрия
2 броя звезден анасон
1/2 връзка магданоз
80 мл зехтин
2-3 скилидки чесън
1 домат

за соса:
скилидки чесън, сол и черен пипер на зърна на вкус
1/4 връзка розмарин
1 лимон
1/2 връзка репички
2 моркова
1 тиквичка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия на пара с торнирани зеленчуци

Рибата се филетира и с помощта на пинсета се отстраняват дребните костици. Овкусява със сол, пипер и настъргана лимонова кора. Морковите и пащърнакът се обелват и заедно с тиквичката и репичките се торнират (с помощта на малко ножче им се придава специфична овална форма). 

 


2
Скумрия на пара с торнирани зеленчуци 2

Торнираните зеленчуци и филетираната риба се приготвят в съд за етажно готвене. В долния съд се налива малко вода, поставят се клонките розмарин и намачкани скилидки чесън. Върху решетката за готвене на пара в горния съд се поставят резени лимон, рибата и торнираните зеленчуци. Приготвят се 5–7 минути на пара.

 


3
Скумрия на пара с торнирани зеленчуци 3

Доматът за соса се обелва, почиства се от семената, а месестата част се нарязва на кубчета.

 


4
Скумрия на пара с торнирани зеленчуци 4

Зехтинът се сгорещява леко и в него за кратко се слага наситненият чесън. Посолява се и се прибавя звездният анасон. Добавят се кубчетата домати, разбърква и се поръсва с наситнен магданоз и черен пипер. Отново се разбърква и се дръпва от огъня. Готовата риба се сервира с тонираните зеленчуци и соса. 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: