Скумрия с доматен сос

Дата: 14.01.2004
Източник: Бон Апети
Скумрия с доматен сос
 
Необходими продукти:
4 скумрии
1 ч. л. сух естрагон (магданоз)
1 шепа маслини (без костилки)
4 с. л. олио
2 кисели краставички
бялата част от 2 стръка праз
1 буркан домати
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия с доматен сосСкумрията се почиства, посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя се да престои 10–15 минути и се прехвърля в намаслена тава. Пече се в предварително сгорещена фурна до зачервяване при температура 180 градуса.
2
Скумрия с доматен сос 2Сосът се приготвя, като в сгорещеното олио се запържва за минута нарязаният наситно праз, прибавят се предварително пасираните домати и се подправя със солта. Вари се около 10 минути, добавят се нарязаните на ивички кисели краставички и маслините, овкусява се с естрагона и ври още 2–3 минути.
3
Скумрия с доматен сос 3Изпечената риба се почиства от костите, залива се с приготвения сос и по желание се гарнира с картофено пюре или задушен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Аз нарязах скумрията на котлетчета и я сложих да се пече, през това време приготвих соса, залях рибата и я върнах във фурната да се допече със соса - стана супер.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Много е лесна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта