Скумрия с доматен винегрет

Дата: 01.12.2005
Източник: Бон Апети
Скумрия с доматен винегрет
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
4 с. л. зехтин
2-3 стръка магданоз
бялата част на 1 стрък праз лук
2 шепи сушени домати
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 скилидки чесън
600 г филе от скумрия
2 с. л. балсамов оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия с доматен винегретКартофите се измиват добре, подсушават се и се нарязват на половини, без да се белят. Слагат се в предварително намазнена тава заедно с нарязаните на ивици лук и чушки.
2
Скумрия с доматен винегрет 2Зеленчуците се пекат около 35 минути при температура 220 градуса в предварително загрята фурна, като периодично се разбъркват. Накрая се поръсват с нарязан наситно магданоз.
3
Скумрия с доматен винегрет 3Рибата се посолява, поставя се с кожата надолу в нагорещен тиган с малко мазнина и се пържи само от едната страна.
4
Скумрия с доматен винегрет 4Сушените домати се заливат с вряла вода и се изчаква да омекнат. Лукът се нарязва наситно и се залива със зехтина. Добавят се наситнените домати и магданоз, балсамовият оцет и солта. Разбърква се добре.
5
Скумрия с доматен винегрет 5Рибата се поднася със соса и гарнитурата, която се полива с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта