Скумрия с оризови крокети

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Скумрия с оризови крокети
 
Необходими продукти:
2 едри скумрии
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. лимонов сок
7–8 стръка магданоз
2 шепи киселец
олио за пържене
пшеничен грис за паниране
2 яйца
1 ч. л. сусамово семе
3 резена джинджифил
1 стрък лук
1 1/2 ч. ч. ориз
соев сос и черен пипер на вкус
2 с. л. оризово или бяло вино
2–3 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия с оризови крокетиОризът се измива, залива се с 2 1/2 ч. ч. студена вода, посолява се и се слага да кипне. Вари се под капак на тих огън, докато поеме цялата вода. Оставя се да изстине напълно в похлупената тенджера.
2
Скумрия с оризови крокети 2Филетата на рибата се отделят и всяко се нарязва на ивички. Поставят се в подходящ съд, подправят се с лимоновия сок, виното, соевия сос и черния пипер и се оставят да престоят. Скумрията се пече в сух тефлонов тиган от двете страни.
3
Скумрия с оризови крокети 3Киселецът се почиства от дръжките, слага се в блендер с магданоза, лимоновия сок, олиото, солта, черния пипер и хряна и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
4
Скумрия с оризови крокети 4Перата на лука се нарязват на колелца, джинджифилът се почиства и се наситнява. Заедно със сусамовото семе се добавя при ориза, разбърква се и се оформят кюфтета в цилиндрична форма.
5
Скумрия с оризови крокети 5Едно по едно кюфтета се овалват в разбитите яйцата, след това в пшеничения грис и се пържат на маслена баня до златисто.
6
Скумрия с оризови крокети 6Рибата, кюфтетата и сосът се сервират заедно, като се поръсват със сусамово семе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта