Скумрия с царевица и зелен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2003
Скумрия с царевица и зелен фасул
 
Необходими продукти:
4 скумрии
300 г стерилизирани домати
2 скилидки чесън
1 щипка риган
1 ч. л. естрагон
3-4 стръка магданоз
2 с. л. ябълков оцет
2 1/4 с. л. зехтин
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Скумрия с царевица и зелен фасул
Рибата се почиства от костите и се филетира. Филетата се подреждат в намазнена тава, посоляват се и се пекат 10-12 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна.
2
Скумрия с царевица и зелен фасул 2
Чесънът се нарязва наситно, запържва се в загрято олио и веднага се прибавят доматите. Пържи се, докато сокът на доматите се изпари (3-4 минути). След това се подправя с риган и захар, пасира се и се прецежда.
3
Скумрия с царевица и зелен фасул 3
Винегретът се приготвя, като се смесват естрагонът, копърът, оцетът, зехтинът, черният пипер и захарта.
4
Скумрия с царевица и зелен фасул 4
Царевицата и зеленият фасул се поставят в купа и се заливат с готовия винегрет. В порционна чиния се оформя канапе от зеленчуците. Върху него се поставят изпечените филета риба и се поливат с прецедения доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: