Сладки гъбки

Дата: 13.02.2014
Източник: Пенка
ТИТЛА: Чирак
Сладки гъбки
 
Необходими продукти:
2 яйца
200 г пудра захар
150 г краве масло
3 броя пшеничено нишесте
200 г брашно
1 ванилия
1 с. л. какао
1 бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Сладки гъбки Кравето масло се разбива с пудрата захар.
Прибавят се яйцата, нишестето, бакпулвера, ванилията и накрая брашното до твърдо тесто.
Правят се малки топчета и в средата с капачка потопена в какао се оформя пънчето.
Подмазва се леко тавата с олио и се редят топчетата.
Пече се в умерено гореща фурна до готовност.
Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
Трудно се намират цветни пшенични нишестета в магазинната мрежа,а тази рецепта ми беше любима точно заради ароматния цветен резултат от приготвянето ѝ.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Много Ви благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Пшениченото нишесте е от 100грама.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Бихте ли посочили грамажа на пшеничното нишесте?Отдавна търсех тази рецепта.Когато бях дете,майка ми правеше гъбки,но рецептата беше само с нишесте,без брашно.Ставаха страхотни-розови,оранжеви...Тогава имаше плодови пшенични нишестета-с тях правехме и дунапреновата торта.Беше толкова забавно,помагах в приготвянето на тези вкусотийки,но майка ми е забравила рецептата.Сега непременно ще ги направя!Дано намеря цветни пшенични нишестета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта