Сладки „Птичи гнезда“

Симпатични рошави сладки с ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
250 г краве масло (на стайна температура)
100 г кафява захар „Демерара“
100 г орехи
100 г бадеми
100 г малинов конфитюр
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Сладки „Птичи гнезда“
Маслото се разбива със захарта. Добавят се жълтъците от яйцата и отново се разбива.
2
Сладки „Птичи гнезда“ 2
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към маслената смес. Разбърква се до хомогенизиране.
3
Сладки „Птичи гнезда“ 3
Белтъците се разбиват леко с щипка сол.
4
Сладки „Птичи гнезда“ 4
Оформят се топчета, топват се в разбитите белтъците и след това се овалват в едро смлените ядки.
5
Сладки „Птичи гнезда“ 5
Топките се подреждат в тава с незалепващо покритие. Пекат се 5 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
6
Сладки „Птичи гнезда“ 6
Изваждат се и всяко топче се притиска леко в средата с пръст.
7
Сладки „Птичи гнезда“ 7
Във вдлъбнатините се слага конфитюр от малини и се допичат за 7–10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2016
Малко се разпадат, но са много вкусни!Предпочитам да ги пека малко по-дълго.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Станаха страхотни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2015
В момента ги правя и мисля, че ще станат мн вкусни, но защо така ми се разкашкват..даже ми се сливат в тавата.. маслото уж е хубаво, от това немското - Дойче маркенбутер (не съм сиг.за изписването точно), но защо така се разтичат..нз.. :( на два пъти ги поприбирам с лъжичка
1.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2015
Много са вкусни, едни от любимите ми сладки. Аз ги изпекох първо и след това ги напълних половината с шоколад, а останалите - със сладко от кайсии.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: