Сладки с рози и шамфъстъци

Дата: 02.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
200 г краве масло (на стайна температура)
100 г захар
50 г белени печени шамфъстъци
1 яйце
1 с. л. сухи розови листа
1 с. л. розова вода
1 щипка сол
1 ванилия
за крема:
200 г сирене „Рикота“
200 г череши
2 с. л. мед
1 ч. л. розова вода
 

Начин на приготвяне:
1
Сладки с рози и шамфъстъци Брашното се смесва със солта.
2
Сладки с рози и шамфъстъци  2Маслото се разбива със захарта, чуква се яйцето, ароматизира се с ванилията и розовата вода и отново се разбива.
3
Сладки с рози и шамфъстъци  3Сипва се брашното и се забърква тесто, като се добавят накълцаните шамфъстъци и листата от рози.
4
Сладки с рози и шамфъстъци  4Тестото се оформя като диск и се увива във фолио за свежо съхранение. Прибира се в хладилник за 2 часа. След това се разточва върху набрашнен плот.
5
Сладки с рози и шамфъстъци  5От получилата се кора се изрязват фигурки. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлаждат.
6
Сладки с рози и шамфъстъци  6Черешите се почистват от костилките и се нарязват на шайби.
7
Сладки с рози и шамфъстъци  7Рикотата се разбърква с меда, розовата вода и черешите.
8
Сладки с рози и шамфъстъци  8Бисквитите се слепват с крема от рикота.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта