Сладки с тиква и карамелен крем

Дата: 27.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
140 г кафява захар „Демерара“
120 г краве масло (на стайна температура)
400 г тиква „Цигулка“
1 яйце
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/4 ч. л. кардамон
за крема:
300 г крем сирене
150 г дулсе де лече (карамелизирано кондензирано мляко)
 

Начин на приготвяне:
1
Сладки с тиква и карамелен кремТиквата се почиства, нарязва се на малки кубчета и се готви на пара, докато омекне. След това се охлажда и се отцежда. Маслото се разбива със захарта, докато се получи крем.

2
Сладки с тиква и карамелен крем 2Добавят се яйцето и намачканата тиква и отново се разбива.
3
Сладки с тиква и карамелен крем 3Сипват се кардамонът, канелата, джинджифилът и ванилията и се разбърква.
4
Сладки с тиква и карамелен крем 4Добавят се брашното, бакпулверът и солта и отново се разбърква.
5
Сладки с тиква и карамелен крем 5С помощта на малък ринг върху два листа пергаментова хартия, на разстояние едно от друго, се рисуват кръгчета. Листовете се обръщат и се поставят в плитки тави. В очертанията върху хартията, с помощта на пош се оформят кръгчета от тиквеното тесто.
6
Сладки с тиква и карамелен крем 6Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, до готовност – около 10 минути, след което се охлаждат.
7
Сладки с тиква и карамелен крем 7Кремът се приготвя като крем сиренето се смесва с карамелизираното кондензирано мляко „дулсе де лече“.
8
Сладки с тиква и карамелен крем 8Разбърква се добре.
9
Сладки с тиква и карамелен крем 9Сладките се слепват с крема, по желание отгоре се поръсват с какао.





Съвет:
От това количество продукти се получават 30 бр. слепени сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Това е!
11.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Толкова лесно изглежда, но аз не пожънах успех. Сладките станаха лепкави, кремът не толкова гъст.....
10.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2015
Много вкусни и леки!
9.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Правя ги винаги когато имам тиква. Всеки път експериментирам с крема- понякога крема сирене с пудра захар, понякога заквасена сметана с пудра захар. Препоръчвам ги!
8.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Много ни допаднаха на цялото семейство тези сладки. Изключително мекички, леко лепкави, не твърде сладки и с лек крем. На мен вкусът им ми наподобява този на меденките. Следващият път може да експериментирам с друг крем, да видим как ще се получи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта