Сладки топчета

Дата: 23.07.2010
Източник: Donika Valkanova
ТИТЛА: Чирак
Сладки топчета
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
белтък и орехи за овалване
пудра захар и ванилия за поръсване
1 ч. л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
1 ванилия
2 ч. ч. захар
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 ч. ч. свинска мас
локум за пълнене
 

Начин на приготвяне:
1
І начин на приготвяне: От продуктите се замесва тесто. Правят се топчета, потапят се в белтък, овалват се в орехи и се пекат до зачервяване.
2
ІІ начин на приготвяне: От тестото се разточва кора, реже се на кръгчета с чаша (буркан) и в него се поставя по 1 парченце локум. Пече се до зачервяване и след това се поръсва с пудра захар и ванилия.

Съвет:
Добре е да се поръсват още докато са топли с пудрата захал, за да може да пелпне по тях.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта