Сладкиш с карамелизиран ананас

Великолепен сладкиш, подходящ за зимата
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва ананас на шайби (570 г)
1/2 ч. ч. кафява захар „Мусковадо”
1/4 ч. ч животинска смeтана
2 с. л. краве масло
1 ч. л. канела

за тестото:
1 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. захар
2 яйца (L размер)
120 г краве масло
100 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
1 щипка сол

за поръсване:
50 г пудра захар
2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с карамелизиран ананас

В тиган или тенджера с незалепващо покритие (трябва да става за готвене на котлон и фурна) се сипва захарта, слагат се маслото, сметаната и канелата. Готви се на слаб огън докато се получи карамелен сос.

 


2
Сладкиш с карамелизиран ананас 2

Сваля се от огъня и в него се подреждат парчетата ананас.

 


3
Сладкиш с карамелизиран ананас 3

Сухите съставки за тестото – брашно, бакпулвер, сол, сода и ванилия, се смесват. Маслото и захарта се разбиват с миксер и към тях едно по едно се прибавят яйцата, като продължава да се разбива. Налива се млякото и отново се разбива.

 


4
Сладкиш с карамелизиран ананас 4

Тази смес се прибавя към сухите съставки. Бърка се с шпатула, докато се получи  тесто за кекс.

 


5
Сладкиш с карамелизиран ананас 5

С полученото тесто се заливат резените ананас. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути (може да се провери с клечка).

 


6
Сладкиш с карамелизиран ананас 6

Готовият десерт се обръща и се оставя леко да се охлади. Сервира се поръсен със смес от пудра захар и канела.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
Приятен сладкиш
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2013
Много успешен сладкиш. Аз го направих с пресен ананас и също става.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: