Сладкиш с круши и стафиди

Лесен и бърза сладкиш, който носи вдъхновяващ аромат на круши
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г чаени бисквити
60 г краве масло

за крема:
500 мл прясно мляко
50 г тъмни стафиди
5 с. л. захар
5 жълтъка
3 с. л. нишесте
1 ванилия

за плодовете:
4 круши
40 г краве масло
1 щипка карамфил
30 мл бренди
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с круши и стафиди
Бисквитите се натрошават в купа и се смесват с разтопеното масло. Разстила се на дъното на тава за печене и блатът се пече на 180 градуса с вентилатор за 15 минути. Оставя се да се охлади.
2
Сладкиш с круши и стафиди 2
В касерола се смесват млякото, стафидите и захарта и се загряват, докато захарта се разтопи.
3
Сладкиш с круши и стафиди 3
Жълтъците се разбиват с нишестето и ванилията с помощта на телена бъркалка. Към тях се налива горещото мляко, след това сместа се сипва в касеролата и се слага на слаб огън докато се сгъсти. Оставя се леко да се охлади.
4
Сладкиш с круши и стафиди 4
Крушите се обелват, почиства се и се режат на кубчета.
5
Сладкиш с круши и стафиди 5
Запържват се в масло. Подправя се с щипка карамфил, налива се брендито и се фламбира. Сипва се захар и се оставя на огъня, докато течността изври. Оставя се да се охлади леко.
6
Сладкиш с круши и стафиди 6
Яйченият крем се разпределя върху блата и отгоре се подреждат крушите. Оставя се поне за 2 часа в хладилник да стегне. Нарязва се на парчета и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2018
Има от всичко - хрупкав блат, крем, плодове..... много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2013
Стана страхотен сладкисх. Почерпих специалните ми гости дошли от Шумен, за да видят моето бебче.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2013
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Много лесен и вкусен сладкиш! Аз замених карамфила с канела и се получи невероятно....
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2013
Много вкусен сладкиш! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: