Сладкиш с орехи и сливи

Вкусен, домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
100 г захар (+ за поръсване)
60 г краве масло (студено)
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
3 яйца
200 г орехи
400 г сладко от сини сливи

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с орехи и сливи
Брашното се смила в блендер, заедно с маслото, половината захар, бакпулвера и солта, до получаването на трохи.
2
Сладкиш с орехи и сливи 2
Добавят се 2 яйца и 2–3 с. л. студена вода и отново се смила.
3
Сладкиш с орехи и сливи 3
Орехите се смилат с останалата захар.

4
Сладкиш с орехи и сливи 4
Тестото се разточва в правоъгълна форма и се поръсва с половината орехи.
5
Сладкиш с орехи и сливи 5
Намазва се със сладкото и се поръсва с останалите орехи.
6
Сладкиш с орехи и сливи 6
След това се прегъва като писмо.
7
Сладкиш с орехи и сливи 7
Намазва се с останалото яйце и се поръсва със захар.
8
Сладкиш с орехи и сливи 8
Сладкишът се пече 30 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
Прекрасна рецепта и много вкусна
5.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2016
За пореден път при печене, ролото ми става на камък (при това го намокрих и завих и пак същата работа), мисля че е от вентилатора на фурната и почти никога не го включвам когато печа тесто и сладкиши!
4.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
На мен ми се наложи да добавя повече от 2-3 супени лъжици вода - около 10 и малко олио, за да ми се получи тестото иначе стоеше много сухо, като брашно. И импровизирах - понеже нямахме сладко от сини сливи, добавих мед и се получи също много добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Всичко по рецепта,много подходящо за закуска и кафе.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2015
С малки разлики от оригиналната рецепта се получи добра закуска.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: