Сладкиш с рикота и лимончело

Дата: 30.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема с рикота:
500 г сирене „Рикота“
кората от 1 лимон
1 с. л. ликьор „Лимончело“
150 г захар
за крема с лимон:
3 лимона
200 г захар
120 г краве масло
4 яйца
за бишкотите:
250 мл ликьор „Лимончело“
600 г бишкоти
за сметаната:
250 мл животинска сметана
2 с. л. пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с рикота и лимончелоРикотата се разбива с настърганата кора от 1 лимон, 1 с. л. лимончело и 150 г захар.
2
Сладкиш с рикота и лимончело 2Кората на три лимона се настъргва, а плодовете се изстискват.
3
Сладкиш с рикота и лимончело 3Добавят се маслото и 200 г захар, и се готви на водна баня, докато маслото се разтопи.
4
Сладкиш с рикота и лимончело 4Прибавят се 2 цели яйца и 2 жълтъка, и се готви до сгъстяване на крема, след което кремът се оставя да се охлади.
5
Сладкиш с рикота и лимончело 5Лимончелото за бишкотите се кипва с около 250 мл вода, оставя се на огъня за 5 минути и след това се дърпа от котлона.
6
Сладкиш с рикота и лимончело 6Няколко бишкоти се топват в сиропа с лимончело и се подреждат в тава.
7
Сладкиш с рикота и лимончело 7Отгоре се слага крем с рикота, после пак напоени бишкоти и след това лимонов крем.
8
Сладкиш с рикота и лимончело 8Следва отново ред бишкоти и накрая се завършва с разбитата с пудра захар сметана.

9
Сладкиш с рикота и лимончело 9Сладкишът се прибира в хладилник за 3 часа. По желание се поръсва със запечени кокосови стърготини или филирани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Получи се добър сладкиш!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2016
Този сладкиш ме пренася в Италия, развинтва въображението и креативността ми. Неустоим! Благодаря Ви Бон Апети!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2015
Много свежа рецепта. Моите гости останаха очаровани.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта