Сладкиш с ябълки

Източник: Елена
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.03.2014
Сладкиш с ябълки
 
Необходими продукти:
за тестото:
5 яйца
300 г захар
150 мл олио
330 г брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

за карамелизиране:
40 г краве масло
100 г захар

за плънката:
7-8 ябълки
300 г орехи
1 канела


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата и към тях последователно прибавяме останалите продукти за тестото.
2
Обелваме ябълките и ги нарязваме на полумесеци.
3
Нарязваме орехите на малки парченца.
4
В тавата, в която ще печем, карамелизираме на маслото и захарта. След като стане готов карамелът, го сваляме от огъня и го разпределяме равномерно в цялата тава. Изчакваме 1-2 минути, за да се втвърди карамелът и върху него нареждаме половината ябълки и половина орехи. Поръсваме с канела и изсипваме половината тесто. След това нареждаме останалите ябълки и останалите орехи, поръсваме с канела и изсипваме останалата част от тестото.
5
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 50 минути.
6
Изчакваме готовия сладкиш да изстине и го нарязваме. Сервира се обърнат.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2014
рецептата е супер лесна и мноооого вкусна :) Елена моите поздрави за този сладкиш,добавих си го в любими :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2014
Благодаря! Просто споделих една много вкусна и лесна рецепта, която всеки може да направи сам в къщи. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: