Сладкиш с ябълки и канела

Дата: 06.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
120 г краве масло (меко)
170 г кафява захар „Демерара”
2 сладко-кисели ябълки
140 г брашно
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 ванилия
1/2 ч. л. сол
масло за намазване
брашно за поръсване
за крема:
600 г извара
80 г кафява захар „Демерара”
1 ванилия
2 яйца
за трохите за поръсване:
60 г кафява захар „Демерара”
60 г брашно
40 г краве масло (студено)

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с ябълки и канелаОсновата се приготвя като маслото се разбива със захарта.
2
Сладкиш с ябълки и канела 2Прибавят се яйцето, ванилията, канелата, бакпулверът, солта и брашното и отново се разбива.
3
Сладкиш с ябълки и канела 3Сместа се изсипва в намазана с масло, набрашнена тава и отгоре се разпределят обелените и нарязани на малки кубчета ябълки.
4
Сладкиш с ябълки и канела 4Пече се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5
Сладкиш с ябълки и канела 5Кремът се приготвя като изварата и захарта се разбиват и към тях се добавят яйцата и ванилията.
6
Сладкиш с ябълки и канела 6Сместа за поръсване се приготвя като брашното, маслото и захарта се разбъркват, докато се образуват трохи.
7
Сладкиш с ябълки и канела 7Кремът се намазва върху охладената основа.
8
Сладкиш с ябълки и канела 8Отгоре се поръсват трохите.
9
Сладкиш с ябълки и канела 9Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.




Съвет:
Докато основата се изпече и охлади, оставете кремът и тестото за трохите в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2014
Получи се много вкусно съчетание на вкусове и текстури - леко дъвчаща основа, мек крем и хрупкаво покритие. Определено и тази ваша рецепта ще се превърне от редовно приготвяните в къщи изкушения!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
страхотен сладкиш
4.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
Много интересен и различен сладкиш! Преди да започна да го правя си казах сладкиш като сладкиш, но като започнах да го правя, разбрах, че не е като обикновените сладкиши. Дори като го сложих във фурната не бях сигурна какво ще се излезе, защото не съм пробвала нещо подобно, но изглежда вътре става някаква магия и се получи страхотно! По своя инициатива добавих към крема и 2 ч.л. концентриран ликьор, който също му придаде характерен аромат и вкус. Заслужава си да се опита! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2014
великолепно съчетание от вкусове
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2014
Страхотно вкусен се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта