Сладкиш с ябълки

Дата: 26.01.2016
Източник: Илияна
ТИТЛА: Чирак
Сладкиш с ябълкиСладкиш с ябълкиСладкиш с ябълкиСладкиш с ябълкиСладкиш с ябълки
 
Необходими продукти:
3-4 средно големи ябълки
60 г краве масло
1 опаковка бисквити с масло
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
В тавичка разтопяваме маслото и отгоре подреждаме бисквитите, като празното пространство запълваме с натрошени бисквити.
2
Ябълките се обелват и се нарязват на тънки полумесеци. Парченцата се редят едно върху друго (като ветрило) върху бисквитите.
3
Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията. Към тях се добавя брашното с бакпулвера. Ябълките се покриват с получената смес. По желание преди това, ябълките могат да се поръсят с канела или с орехи (или и с двете).
4
Сладкишът се пече 5-10 минути в загрята на 250 градуса фурна, докато получи лек загар. След това се покрива с алуминиево фолио(за да не изгори) и се пече още 40-50 минути на 160-170 градуса, като се проверява с клечка за зъби.


Съвет:
По желание готовият сладкиш може да се сервира с топка ванилов сладолед.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта