Сладкиш Шарлота

Източник: Десислава
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.11.2015
Сладкиш Шарлота
Сладкиш Шарлота
 
Необходими продукти:
7 яйца
3 с. л. брашно
3 с. л. желатин
1 л прясно мляко (3% масленост)
1 ч. ч. орехи
2 с. л. какао
2 ч. ч. захар
канела


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 1 ч. ч. захар. Добавят се брашното и желатинът и се бърка до хомогенизиране.
2
Получената смес се изсипва в млякото, слага се на котлона и се бърка непрекъснато, докато се получи гъст крем.
3
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към крема, след като е свален от котлона. Разбърква се.
4
Кремът се разделя на 3 (или на 2) части. В първата част се слагат орехите (може да се добави и канела), във втората - какаото, а в третата не се добавя нищо.
5
Форма за кекс се намазва с олио и в нея се изсипва първата част от сместа.
6
Оставя се в хладилник за минимум 15 минути, след което се изважда и се изсипва втората част от сместа.
7
Формата отново се връща в хладилника и се оставя за същото време.
8
Така се процедира и с третата част.
9
Колкото по-дълго престои десертът в хладилника - толкова по-добре. След това сладкишът се прехвърля в подходящ съд и е готов за сервиране.



Съвети:
С броя на пластовете може да се импровизира.
По желание между отделните пластове могат да се добавят различни плодове по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: