Сладкиш „Зебра“

Дата: 24.07.2015
Източник: Zdravka Rumenova
ТИТЛА: Експериментатор
Сладкиш „Зебра“
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
2 1/2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. олио
1 ванилия
1-2 с. л. какао
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Добавя се содата, разбъркана в киселото мляко, брашното, олиото и ванилията.
3
Сместа се разбърква много добре и след това се разделя на две равни части, като в едната се добавя какаото.
4
В центъра на тавата за печене много внимателно се изсипват две лъжици от бялата смес.
5
След това, пак в центъра, се слагат две лъжици от кафявата смес и така се редува, до изчерпване на смесите.
6
Сместа трябва да се изсипва само в центъра на тавичката, а след това тя сама се разстила по цялата тава.
7
Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


268 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта