Сладкиш Зебра

Дата: 27.12.2015
ТИТЛА: Чирак
Сладкиш ЗебраСладкиш Зебра
 
Необходими продукти:
за блата:
1 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
3 ч. л. какао
за сиропа:
захар
вода
1 ванилия (или друга есенция по избор)
за глазурата:
1/2 пакетче краве масло
3 с. л. захар
3 с. л. какао
3 с. л. вода

Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват с половината захар, а жълтъците - с останалата. Смесват се и се добавя брашното.
2
Готовата смес се разделя на 2 части. Към едната част се добавя какаото, а към другата 1-2 с. л. брашно. Двете смеси (кафявата и бялата) трябва да са с еднаква гъстота.
3
В средата на намазнена с олио и набрашнена тавичка, с лъжица се сипва от двете смеси, една върху друга.

4
Блатът се пече в загрята на 200 градуса фурна.

5
Сиропът се приготвя като се смесват захар и вода в съотношение 1:1, разбъркват се на котлона, докато захарта се разтопи. Ароматизира се с ванилия или с друга есенция по избор. Изпеченият блат се напоява със сиропа.

6
Глазурата се приготвя като всички продукти се смесват и се разбъркват на водна баня и с нея се залива охладеният блат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


374 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта