Сладкиш

Дата: 07.03.2016
Източник: Evgeniq Nakova
ТИТЛА: Хоби готвач
Сладкиш
 
Необходими продукти:
200 г меко краве масло
1 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. смлени орехи
кората от 1 лимон
1 ч. ч. брашно
4 белтъка
за глазурата:
4 жълтъка
1 ч. ч. пудра захар
2 ванилии (или 1 есенция)
 

Начин на приготвяне:
1
Разбийте мекото масло с пудрата захар, настърганата лимонова кора и орехите.
2
Добавете брашното и разбъркайте.
3
Разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към сместа и бъркайте с шпатула или с дървена лъжица.
4
Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тава и печете на 170 градуса, докато порозовее. Проверявайте с дървено шишче или с клечка за зъби.

5
Извадете сладкиша и го оставете леко да се охлади.
6
Разбийте жълтъците с пудрата захар и ванилията.
7
Докато сладкишът е още топъл, нанесете глазурата равномерно отгоре. Изчакайте фурната да изстине до 50 градуса и сложете сладкиша вътре за около 1/2 час, за да се изсуши глазурата. Най-добре оставате десерта да престои 1 нощ, преди консумация, но и в двата случая, сладкишът е еднакво вкусен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта