Сладоледена торта с праскови и кафе

Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2010
Сладоледена торта с праскови и кафе
 
Необходими продукти:
3 яйца
50 г краве масло
3/4 ч. ч. захар
250 г течна сметана
1 ванилия
1 ч. л. нескафе
300–400 г праскови
1 пакетче обикновени бисквити (250 г)
шоколадов топинг за украса


Начин на приготвяне:
1
В купа се слагат отделените жълтъци, омекналото масло и захарта и се разбиват до получаването на гъст крем.
2
След това се налива сметаната разбърква се внимателно с лопатка в една посока, за да не спаднат. По този начин се слагат и останалите белтъци.
 

3
Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се 1/3 от тях в крема и се разбърква внимателно с лопатка в една посока, за да не спаднат. По този начин се слагат и останалите белтъци.
4
Прасковите се отцеждат, изстискват се от сока (това е важно, за да не се получат кристали при замразяване) и се нарязват на кубчета.
5
Бисквитите се потапят една по една в сока от прасковите за не повече от 30–40 секунди.
6
Малка част от крема се слага във форма с отделящо се дъно. След това се подреждат напоените бисквити, върху тях равномерно се разпределят прасковите и се нанася останалата част от крема. С декоративна сладкарска шпакла се оформя повърхността и се покрива с шоколадовия топинг.
7
Слага се във фризер за 7–8 часа да се стегне, разрязва се на порционни парчета и се сервира. и разбиването продължава, докато се получи пухкава смес. Добавят се ванилията и изстуденото нескафе, разтворено в 4 с. л. гореща вода, и се разбърква.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: