Сливенска супа с праз

Дата: 26.01.2002
Източник: Бон Апети
Сливенска супа с праз
 
Необходими продукти:
1 л зелев сок
50 г маслини
3 стръка праз
1 жълтък
1 к. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Сливенска супа с празПразът се нарязва наситно и се запържва в силно загрято олио. Налива се малко вода и се задушава, докато омекне.
2
Сливенска супа с праз 2Добавят се зелев сок и червен пипер и се оставя да поври около 10 минути.
3
Сливенска супа с праз 3Маслините се попарват, за да се обезсолят, и заедно с ориза се слагат при праза. Вари се, докато оризът стане готов.
4
Сливенска супа с праз 4Жълтъкът се разбива с малко лимонов сок. Супата се застройва с разбития жълтък, поръсва се със ситно нарязан магданоз (или пресен джоджен) и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта