Сливенски милинки

Дата: 04.03.2014
Източник: Мими
ТИТЛА: Експериментатор
Сливенски милинки
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 мл топла вода или прясно мляко
1/2 кубче мая
500 г брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
малко олио
за заливката:
100 мл вода или прясно мляко
1/2 пакетче масло
1 с. л. брашно
за поръсване:
пудра захар

Начин на приготвяне:
1
Стоплете малко мляко (вода), прибавете маята и малко захар и оставете да шупне.
2
Пресейте брашното, сложете солта, захарта и олиото и останалото мляко (вода) и замесете тесто.
3
Разделете го на минимум 36 еднакви топчета. Подредете ги в намаслена и набрашнена тава и ги оставете да втасат.
4
Залейте втасалите топчета със заливката и ги оставете да поемат цялата течност.
5
Загрейте фурната на 190 градуса и след като са поели течността, печете до порозовяване. Извадете от фурната и закрийте с навлажнена кърпа. След това поръсете обилно с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2014
нещо не ми се получиха, останаха сухи
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Не знам защо не ти се получи.Тази рецепта съм я изкарала от блога на един сливенски майстор на милинки.Направих само един опит и ми се получи.Почти станаха като купешките.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта