Смокинова пита

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г смокиново сладко
2 ч. ч. брашно
200 г краве масло
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Смокинова питаСтуденото масло се нарязва на малки кубчета, слага се в купа. Постепенно се прибавят пресятото брашно и 1/2 к. ч. вода и се размесва.
2
Смокинова пита 21/3 от тестото се отделя, а останалото се разточва с точилка на блат с дебелина 1 пръст. Блатът се прегъва и отново се разточва. Процедурата се повтаря 3 пъти.
3
Смокинова пита 3Разточеният блат се прехвърля в намаслена тава, така че да покрие и стените. Повърхността му се надупчва с вилица, пече се при температура 220 градуса около 20 минути.
4
Смокинова пита 4От запазеното тесто се разточват тънки рулца с дължина колкото формата на тавата.
5
Смокинова пита 5Върху изпечения блат равномерно се разпределя сладкото. Отгоре се подреждат рулцата, така че да се получи ромбоидна шарка. Пече се при същата температура не повече от 15 минути. Готовата смокинова пита се поръсва с пудра захар и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


389 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта