Смядовска луканка

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2006
Смядовска луканка
 
Необходими продукти:
300 г говеждо месо
250 г твърда гръдна сланина
200 г свински врат
150 г свински бут
50 г свинско контра филе
50 г свинско бонфиле
22 г сол
4-5 г черен пипер
2-3 г захар
1 г смлян кардамон
1 г чилска селитра
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Смядовска луканка
Месото се нарязва на тънки ивици (около 2 см), осолява се и се подправя със захар, черен пипер, кардамон и селитра. Оставя се да престои 24 часа на температура от 2 до 4 градуса.
2
Смядовска луканка 2
Месото се смила на едра решетка (8-9 мм) и отново се оставя да престои 24-48 часа при температура от 2 до 4 градуса. След това се смила на по-ситна решетка (4-5 мм), като се прибавя и чесънът. Приготвената кайма се слага в пълначка.
3
Смядовска луканка 3
Червото се пълни с каймата, като се внимава да не се допусне въздух. Връзва се, пресова се и се оставя да узрее. През няколко дни е хубаво допълнително да се пресова.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: