Соден хляб с лук и сушени домати

Дата: 10.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
300 г кисело мляко
30 г сушени домати
1 глава лук
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. риган
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Соден хляб с лук и сушени доматиЛукът се наситнява и се запържва в зехтина, докато омекне.
2
Соден хляб с лук и сушени домати 2Сушените домати се накълцват.
3
Соден хляб с лук и сушени домати 3В купа се смесват брашното, содата, доматите, солта, риганът и запърженият лук.
4
Соден хляб с лук и сушени домати 4Добавя се киселото мляко и се замесва тесто, което се оставя да почине.
5
Соден хляб с лук и сушени домати 5Оформя се хляб.
6
Соден хляб с лук и сушени домати 6Слага се в тава с незалепващо покритие и се правят прорези с нож като звезда.
7
Соден хляб с лук и сушени домати 7Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Чудесна и лесна рецепта! Синът ми /1,9г./ седи пред фурната почти през цялото време, докато хлябът се пече, и чака да хапне :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2016
Яница, когато печем без вентилатор трябва да увеличим градусите с 20, така че следващият път изпечи хляба на 220 градуса (без вентилатор). Успех!
8.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Здравейте нещо с печенето не ми се получи. Понеже нямам фурна с вентилатор, го пекох на 200 градуса без вентилатор От вън се изпече, но вътре остана суров. Може ли за съвет следващия път на колко градуса да го пека?
7.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Валтайм, предполагаме, че кората е станала твърда, заради дългото печене. Колкото по-голяма е повърхността, толкова по-бързо се изпича, а това дали е голяма или малка зависи от формата (кълбо или сплескана сфера) и дълбочината на прорезите.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2015
Много сполучлива комбинация на вкусове !!! Страхотна рецепта !!! Първото нещо, което свърши на масата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта