Соден хляб

Дата: 19.02.2014
Източник: Annie IgNatova
ТИТЛА: Хоби готвач
Соден хляб
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
по вкус подправки - по желание
мак, сусам - по желание
2 ч. ч. кисело мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Пресейте брашното заедно със солта и содата. Добавете розмарин/мащерка и др. на вкус. Сипете киселото мляко и намачкайте, докато получите грубо тесто. Сипете тестото на плота и го размесете, колкото да се събере. По този начин се образува твърда коричка. Ако искате да е по-мека, месете по-дълго.
2
Сложете оформеното по ваш вкус тесто в тава, покрита с хартия за печене и с нож направете диагонални разрези отгоре - по желание. Поръсете с мак/сусам - по желание. Изпечете хляба в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта