Содена питка

Дата: 10.01.2016
ТИТЛА: Чирак
Содена питкаСодена питка
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. оцет
200 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Сипва се брашното и в средата се прави кладенче, в което се слага смесената с оцета сода.
2
Замесва се тесто, като се добавя вода, колкото е необходимо, така че тестото да не стане прекалено твърдо.
3
Тестото се оставя да почине 5-10 минути, след което се разстила в намазнена с олио тава.
4
Малка част от тестото се отделя за украса, която се оформя по желание.
5
Питката се пече до готовност в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта