Содена питка

Традиционна, домашно приготвена содена питка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.01.2016
Содена питка
Содена питка
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. оцет
200 мл вода



Начин на приготвяне:
1
Сипва се брашното и в средата се прави кладенче, в което се слага смесената с оцета сода.
2
Замесва се тесто, като се добавя вода, колкото е необходимо, така че тестото да не стане прекалено твърдо.
3
Тестото се оставя да почине 5-10 минути, след което се разстила в намазнена с олио тава.
4
Малка част от тестото се отделя за украса, която се оформя по желание.
5
Питката се пече до готовност в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
за Бъдни вечер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: