Соева разядка и лучени хлебчета

Дата: 07.12.2005
Източник: Бон Апети
Соева разядка и лучени хлебчета
 
Необходими продукти:
250 г соя
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. копърoво семе
1 с. л. гранулиран лук
3 щипки захар
4-5 стръка копър
1 пакетче суха мая
2 белтъка
2 1/2 ч. ч. брашно
250 г извара
лимонов сок на вкус
1-2 щипки сол
1 1/2 с. л. сусамово семе
2 с. л. доматено пюре
3-4 с. л. зехтин
7-8 стръка магданоз
1 глава лук
50 г обезкостени маслини
1/2 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Соева разядка и лучени хлебчетаСоята се залива със студена вода и се оставя да набъбне. След това се отцежда, отново се залива с вода и се вари 30-40 минути. Отцежда се и се пюрира.
2
Соева разядка и лучени хлебчета 2Лукът се нарязва наситно и се запържва до златисто в предварително загретия зехтин, като се налива и малко гореща вода. Добавя се доматеното пюре и се разбърква.
3
Соева разядка и лучени хлебчета 3Лукът се прибавя към соята, посолява се и се пюрира. След това се поръсва със сусамово семе, изсипват се нарязаните наситно маслини и се подправя с лимонов сок и наситнен магданоз. Разбърква се.
4
Соева разядка и лучени хлебчета 4Маята се смесва със захарта и 1 ч. л. брашно, залива се с 1/2 ч. ч. хладка вода и се оставя да шупне. Брашното се поръсва с копърово семе, бакпулвер, гранулиран лук и сол. Разбърква се.
5
Соева разядка и лучени хлебчета 5Добавя се изварата и като се мачка с вилица, се наливат леко разбитите белтъци. Поръсва се с наситнен копър и се меси с ръце, като постепенно се наливат шупналата мая и около 1/2 ч. ч. вода. Тестото се разточва на тънко руло и се нарязва.
6
Соева разядка и лучени хлебчета 6От парчетата се оформят кифлички. С нож по повърхността им се правят леки разрези. Хлебчетата се нареждат в предварително намазнена и набрашнена правоъгълна тава. Покриват се и се оставят да втасат.
7
Соева разядка и лучени хлебчета 7Втасалите хлебчета се намазват с жълтък. Пекат се в предварително загрята на 150-160 градуса фурна, докато се зачервят (около 35-40 минути). Поднасят се с охладената разядка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


359 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта