Соева разядка и лучени хлебчета

Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2005
Соева разядка и лучени хлебчета
 
Необходими продукти:
250 г соя
50 г обезкостени маслини
1 глава лук
7-8 стръка магданоз
3-4 с. л. зехтин
2 с. л. доматено пюре
1 1/2 с. л. сусамово семе
1-2 щипки сол
лимонов сок на вкус
250 г извара
2 1/2 ч. ч. брашно
2 белтъка
1 пакетче суха мая
4-5 стръка копър
3 щипки захар
1 с. л. гранулиран лук
1 ч. л. копърoво семе
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Соева разядка и лучени хлебчета
Соята се залива със студена вода и се оставя да набъбне. След това се отцежда, отново се залива с вода и се вари 30-40 минути. Отцежда се и се пюрира.
2
Соева разядка и лучени хлебчета 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва до златисто в предварително загретия зехтин, като се налива и малко гореща вода. Добавя се доматеното пюре и се разбърква.
3
Соева разядка и лучени хлебчета 3
Лукът се прибавя към соята, посолява се и се пюрира. След това се поръсва със сусамово семе, изсипват се нарязаните наситно маслини и се подправя с лимонов сок и наситнен магданоз. Разбърква се.
4
Соева разядка и лучени хлебчета 4
Маята се смесва със захарта и 1 ч. л. брашно, залива се с 1/2 ч. ч. хладка вода и се оставя да шупне. Брашното се поръсва с копърово семе, бакпулвер, гранулиран лук и сол. Разбърква се.
5
Соева разядка и лучени хлебчета 5
Добавя се изварата и като се мачка с вилица, се наливат леко разбитите белтъци. Поръсва се с наситнен копър и се меси с ръце, като постепенно се наливат шупналата мая и около 1/2 ч. ч. вода. Тестото се разточва на тънко руло и се нарязва.
6
Соева разядка и лучени хлебчета 6
От парчетата се оформят кифлички. С нож по повърхността им се правят леки разрези. Хлебчетата се нареждат в предварително намазнена и набрашнена правоъгълна тава. Покриват се и се оставят да втасат.
7
Соева разядка и лучени хлебчета 7
Втасалите хлебчета се намазват с жълтък. Пекат се в предварително загрята на 150-160 градуса фурна, докато се зачервят (около 35-40 минути). Поднасят се с охладената разядка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: