Софийско варено с краставички

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински предни джолана (2 кг)
8-10 кисели краставички
2 моркова
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
2 клонки целина
2 пакетчета желатин
1-1 1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Софийско варено с краставички
Месото, нарязаните на полумесеци моркови, обеленият и разрязан на полoвини лук, клонките целина и солта се слагат в тенджера под налягане и след като се вдигне налягането, се варят 1 час. Свареното месо се почиства от кожата и костите и се нарязва на малки късчета.
2
Софийско варено с краставички 2
Желатинът се поставя в малка купичка и се залива с 6 с. л. вода, за да набъбне. След това купичката се поставя в по-голям съд с топла вода. Желатинът се разтваря на водна баня, след което в него се наливат 250 мл от охладения бульон.
3
Софийско варено с краставички 3
В правоъгълна кексова форма (30 см) един върху друг се слагат 4 листа домакинско фолио. Покрива се с един ред нарязани надребно краставички, отгоре се слага месо, поръсва се с наситнен магданоз, поставят се сварените с месото моркови, останалите краставички и късовете месо.
4
Софийско варено с краставички 4
Залива се с разтворения в бульон желатин, завива се с домакинско фолио и се оставя за 6-7 часа в хладилник, за да се стегне.
5
Софийско варено с краставички 5
Ястието се изважда от хладилника, обръща се върху дъска и формата внимателно се отстранява. Нарязва се на филии или кубчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: