Солен кекс с карфиол

Дата: 17.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
50 мл зехтин (+ за намазване)
1 глава лук
7 яйца
1 стрък розмарин
3 стръка пресен босилек
1 ч. л. нигела
1 ч. л. сусам
125 г брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. къри
100 г сирене „Пармезан“
1 глава червен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Солен кекс с карфиолКарфиолът се накъсва на розички, залива се с 30 мл зехтин и се посолява.
2
Солен кекс с карфиол 2Разбърква се, изсипва се в тава и се пече 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
3
Солен кекс с карфиол 3След това се накълцва.
4
Солен кекс с карфиол 4Лукът се наситнява, запържва се в останалия зехтин и се охлажда.
5
Солен кекс с карфиол 5Яйцата се разбиват и се смесват с охладения лук и наситнените розмарин и босилек.

6
Солен кекс с карфиол 6Добавят се нигелата, сусамът и брашното, смесено с бакпулвера и кърито.
7
Солен кекс с карфиол 7Прибавя се карфиолът и се разбърква. Сипва се настърганият пармезан и отново се разбърква.
8
Солен кекс с карфиол 8Сместа се изсипва във форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см), застлана с намазана със зехтин пергаментова хартия.
9
Солен кекс с карфиол 9Поръсва се с нарязания на шайби червен лук и се пече 30–35 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Да, Весела, разбира се, можеш да разпределиш сместа във формички за мъфини с хартиени кошнички в тях, като трябва да имаш предвид, че в такъв случай времето за печене ще е различно.
4.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
Сложих и малко броколи. Много ми харесва кекса. Сигурно с пресен босилек и розмарин (както си е по рецепта) ще е още по-вкусен. Бих сложила и повечко сусам, защото обичам, а почти не го усещам тук.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2015
Здравейте, искам да попитам мога ли да разпределя сместа във хартиени формички за мъфини,ще го правя за специален повод и ми се струва по удачно дали ще се получи,благодаря предварително:))
2.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2015
Иво, нигела са черни на цвят семена от едногодишно тревисто растение, което произхожда от южна Азия. Подправката има пикантен аромат и леко гочив вкус. Използва се за овкусяване на различни ястия, при приготвянето на тестени изделия (хляб, солени бисквити и др.) или за поръсване на салати. Може да се намери в специализираните магазини за подправки.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Какво е нигела ???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


339 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта