Солен кейк с овесени трици

Източник: Gabriela Anastasova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 22.09.2013
Солен кейк с овесени трици
 
Необходими продукти:
300 г овесени трици
2 яйца
3-4 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сода
100 г сирене (по желание)
50 г черни маслини без костилки / по желание
100 г спанак замръзен (по желание)
100 г сусам (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Солен кейк с овесени трици
В купа се изпипват киселото мляко и содата, за да шупне в него и се добавят яйцата. Разбъркват се добре.
2
Солен кейк с овесени трици 2
В купата се добавят и овесените трици. Разбъркват се добре. По желание може да се добави спанак - 3-4 кубчета предварително размразен и наситнен, натрошеното сирене и нарязаните на ситно черни маслини без костилки. В случай, че не се добавят, е необходимо да се сложи сол и мазнина към сместа. При добавяне на сирене се избира солено и се използва неговата мазнина.
3
Солен кейк с овесени трици 3
В правоъгълна форма за печене се слага хартия за печене или се използва друга форма с незалепващо покритие. Може да се използва и силиконова форма. Поръсва се по желание със сусам и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
Благодаря за страхотната рецепта. Просто е чудесно и една идея по здравословно! Поздравления!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Страхотна рецепта, особено за привържениците на здравословното хранене. Браво :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: