Солена оризова торта "Дъга"

Дата: 03.06.2014
Източник: rony2000
ТИТЛА: Експериментатор
Солена оризова торта \
 
Необходими продукти:
250 - 300 г ориз
200 г спанак
2 бр. зелен лук
2-3 бр. моркова
1 бр. червено цвекло
на вкус куркума
на вкус сол
на вкус джинджифил
3 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява на пара. Отделно от него се сваряват на пара морковите и червеното цвекло. Спанакът се бланшира във вряща вода и се нарязва наситно.
2
Оризът се подправя с солта и черния пипер. Разделя се на три равни части.
3
Цвеклото и морковите се настъргват и поставят в два отделни съда.
4
В дълбок тиган се загрява 1с. л. зехтин, добавя се едната част от ориза. Прибавят се цвеклото и джинджифилът. Запържва се за 2-3 минути. Готовата смес се разтила плътно в купа, кексова форма или по-малки форми за мъфини.
5
В дълбок тиган се загрява 1 с. л зехтин, добавя се едната част от ориза. Прибавя се морковите и куркумата. Запържва се за 2-3 минути. Прави се втори пласт в купата.
6
В дълбок тиган се загрява 1с. л. зехтин, добавя се последната част от ориза. Прибавя се нарязаният наситно спанак и нарязан надребно зелен лук. Запържва се за 2-3 минути. И се разстила трети пласт във купата.
7
Оризът се притиска плътно, след което получената торта се обръща в поднос. По желание може оризът да се раздели на четири части, като четвъртата част се оставя бяла. Може да се украси с розички от майонеза, топено сирене или лютеница.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта