Солени мини мъфини

Дата: 17.05.2012
Източник: Бон Апети
Солени мини мъфини
 
Необходими продукти:
за тестото:
320 г брашно
3 яйца
120 мл прясно мляко
120 г кашкавал
2 ч. л. бакпулвер
6 с. л. краве масло
4 стръка пресен лук
1 ч. л. червен пипер
2 стръка магданоз
1 стрък розмарин
2 стръка мащерка
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
за крема:
300 г пълномаслена извара
5 с. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
3 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
листенца магданоз за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Солени мини мъфини
Брашното се пресява в купа, добавят се бакпулвера, солта, черния и червения пипер, които също се пресяват. В средата се прави кладенче.

 


2
Солени мини мъфини 2
Яйцата се разбиват и към тях се налива прясното мляко, разтопеното масло и кашкавалът, настърган на едро ренде.

 


3
Солени мини мъфини 3
Разбърква се и сместа се сипва в кладенчето. Разбърква се до гладко тесто.

 


4
Солени мини мъфини 4
Прибавят се билките и пресният лук, нарязани наситно, и настърганата лимонова кора.

 


5
Солени мини мъфини 5
Тестото се разпределя във форми за мъфини. Връхчетата, които остават от поша, се натискат с мокър пръст и се заравнява. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути. След това се оставят за 5 минути във формата. Вадят се внимателно и се оставят да се охладят върху решетка.

 


6
Солени мини мъфини 6
След това дъното се заравнява, за да стоят стабилно в платото. От горната страна се изрязват капачета.

 


7
Солени мини мъфини 7
Изварата се пасира заедно с чесъна, заквасената сметана, наситнения магданоз, зехтина, сол и черен  пипер.

 


8
Солени мини мъфини 8
Мъфините се пълнят с крема.

 


9
Солени мини мъфини 9
Поктиват се капачетата и се украсяват с листенца магданоз.


 




Съвет: За мъфините ще ви трябват 2 силиконови форми, всяка с 12 дупки.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2014
Приготвих ги без крема, добавих в тестото 1 кисела краставичка (настъргана на ситно ренде) и около 70гр. шунка, нарязана на ситно. Сместа стана доста гъста. Изпекох в големите форми, добре се получиха, но ако бяха една идея по-пухкави...
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
Страхотна идея !! Благодаря ви любимци \"мой\" !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта