Солени „Сълзици“

Дата: 16.05.2012
Източник: Бон Апети
Солени „Сълзици“
 
Необходими продукти:
300 г бутертесто
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. олио
100 г пушена шунка от бут
100 г крем сирене
30 г сирене „Пекорино”
4 стръка магданоз
4 стръка копър
8 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Солени „Сълзици“
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Запържват се за 2 минути в загрятото олио.

 


2
Солени „Сълзици“ 2
Смесват се с нарязаната на кубчета шунката, крем сиренето, настърганото пекорино, наситнените магданоз, копър и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре.

 

 


3
Солени „Сълзици“ 3
Тестото се разстила върху набрашнен плот и леко се разточва. Отгоре се разпределя плънката, като по краищата на тестото се оставя сантиметър и половина без плънка.

 


4
Солени „Сълзици“ 4
След това двата края се навиват навътре, докато се срещнат в средата.

 


5
Солени „Сълзици“ 5
Нарязва се натънко и парчетата се подреждат в намазнена и покрита с пергаментова хартия тава.

 

 


6
Солени „Сълзици“ 6
Намазват се с разбитото яйце и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.






Съвет: От тези продукти се получават 24 броя, по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Чудесна хрупкава и ароматна закуска!
19.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2015
Получиха се чудесни хрупкави сълзици :)
18.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Нещо вкусно за нула време:)
17.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
да
16.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
супер са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта