Соленки „Чесново ветрило“

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Соленки „Чесново ветрило“
 
Необходими продукти:
450 г брашно
50 г масло
3 стръка лук
1/2 кубче мая (25 г)
1 с. л. олио
1 с. л. сусам
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване
100 г масло
50 г брашно



Начин на приготвяне:
1
Соленки „Чесново ветрило“
Маята се натрошава в купа и се поръсва със захарта и малко брашно. Залива се с вода, разбърква се и се изчаква да шупне.
2
Соленки „Чесново ветрило“  2
Сусамът се запича в сгорещените олио и масло (50 г). Прибавя се нарязаният лук, запържва се и се поръсва с чесъна на прах.
3
Соленки „Чесново ветрило“  3
Останалото брашно се пресява в купа. В средата се оформя кладенче, посолява се, сипва се шупналата мая и се разбърква.
4
Соленки „Чесново ветрило“  4
Прибавят се запържените лук и сусам. Омесва се тесто, като се долива малко вода. Тестото се оставя да отпочине.
5
Соленки „Чесново ветрило“  5
Разточва се до получването на лист с правоъгълна форма и дебелина 1,5 см.
6
Соленки „Чесново ветрило“  6
Приготвя се маслено тесто, като 100 г омекнало масло се омесва с около 50 г брашно.
7
Соленки „Чесново ветрило“  7
Слага се в средата на разточеното тесто и листът се сгъва като пакетче. Поръсва се с брашно и се изтънява с валяк.
8
Соленки „Чесново ветрило“  8
С помощта на малък ринг се изрязват кръгли форми.
9
Соленки „Чесново ветрило“  9
Нарязват се на полукръгове и с помощта на нож се оформят ветрила.
10
Соленки „Чесново ветрило“  10
Поставят се в тава за печене, намазват се с жълтъка и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: