Соленки „Чесново ветрило“

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Соленки „Чесново ветрило“
 
Необходими продукти:
450 г брашно
100 г масло
сусам за поръсване
1 жълтък за намазване
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. чесън на прах
1 с. л. сусам
1 с. л. олио
1/2 кубче мая (25 г)
3 стръка лук
50 г масло
50 г брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Соленки „Чесново ветрило“ Маята се натрошава в купа и се поръсва със захарта и малко брашно. Залива се с вода, разбърква се и се изчаква да шупне.
2
Соленки „Чесново ветрило“  2Сусамът се запича в сгорещените олио и масло (50 г). Прибавя се нарязаният лук, запържва се и се поръсва с чесъна на прах.
3
Соленки „Чесново ветрило“  3Останалото брашно се пресява в купа. В средата се оформя кладенче, посолява се, сипва се шупналата мая и се разбърква.
4
Соленки „Чесново ветрило“  4Прибавят се запържените лук и сусам. Омесва се тесто, като се долива малко вода. Тестото се оставя да отпочине.
5
Соленки „Чесново ветрило“  5Разточва се до получването на лист с правоъгълна форма и дебелина 1,5 см.
6
Соленки „Чесново ветрило“  6Приготвя се маслено тесто, като 100 г омекнало масло се омесва с около 50 г брашно.
7
Соленки „Чесново ветрило“  7Слага се в средата на разточеното тесто и листът се сгъва като пакетче. Поръсва се с брашно и се изтънява с валяк.
8
Соленки „Чесново ветрило“  8С помощта на малък ринг се изрязват кръгли форми.
9
Соленки „Чесново ветрило“  9Нарязват се на полукръгове и с помощта на нож се оформят ветрила.
10
Соленки „Чесново ветрило“  10Поставят се в тава за печене, намазват се с жълтъка и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта