Соленки

Дата: 05.05.2015
Източник: pressyv
ТИТЛА: Помощник готвач
СоленкиСоленкиСоленки
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
2-3 пакетчета амонячна сода
1 с. л. сол (или сирене)
1 ч. л. сода бикарбонат
оцет
200 мл олио (мас или друга мазнина, по избор)
1 кг брашно
1 яйце
 

Начин на приготвяне:
1
Содата бикарбонат се разтваря в малко оцет.
2
Всички продукти се смесват, разбъркват се и се замесва тесто.

Аз използвах 2 пакетчета амонячна сода.
Количеството мазнина (олио, мас или друг вид мазнина по избор) е 2/3 от кофичка кисело мляко.
Количеството на брашното е около 1 кг или колкото поеме.
3
Тестото се разточва на кора, дебела около 0,5 см.
4
От тестото се изрязват фигурки или се реже на лентички. Изрязаните фигурки се мажат с разбито яйце и по желание се поръсват със сусам и маково семе, или с друг продукт (по избор).
5
Соленките се пекат 5-10 минути на 200-220 градуса.



Съвет:
Тъй като всяка фурна пече различно, препоръчвам, соленките да се наблюдават по време на печенето, за да не загорят.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2015
Тъй като рецептата е с амонячна сода,соленките трябва да се консумират след пълно охлаждане.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта