Солянка със сьомга и гъби

Освен в Русия, тази супа се приготвя и в някои източноевропейски страни
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г котлети от сьомга (или 2 кг комплект от сьомга)
4 картофа
400 г печурки
1 глава лук
5-6 кисели краставички
2 с. л. каперси
3 с. л. доматен концентрат
2 с. л. зехтин
1 лимон
2–3 стръка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Солянка със сьомга и гъби

 


Сьомгата се слага в марля и се сварява в 1,5 л вода. 


 


2
Солянка със сьомга и гъби 2

 


След това бульонът се прецежда и се запазва, а рибата се обезкостява, като се отделя чистото месо. 


 


3
Солянка със сьомга и гъби 3

 


В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се и гъбите, нарязани наедро.


 


4
Солянка със сьомга и гъби 4

 


Сипва се доматеният концентрат и се пържи 1–2 минути. Налива се рибният бульон и се добавят картофите, обелени и нарязани на кубчета. Готви се, докато картофите омекнат.


 


5
Солянка със сьомга и гъби 5

 


Киселите краставички се нарязват на жулиен, а копърът – наситно. Сипват се в съда заедно с каперсите, разбърква се и се оставя на огъня още 2–3 минути. Накрая се прибавя сокът от половината лимон, овкусява се със сол и черен пипер.


 


6
Солянка със сьомга и гъби 6

Сервира се, като в чиниите се слага сьомга, налива се от супата, украсява се с шайби от останалия лимон и листенца копър.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Добавих и 1 морков. Лесно и безкрайно вкусно!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2013
Трябваше да сменя рибата с месо тъй като моя мъж не обича риба.Вместо сьомга сложих късчета свинско месо за това и не сложих каперси.Стана невероятно вкусно.. още помня аромата и вкуса!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ДЪЩЕРЯ МИ Й Е ГОЛЯМ ФЕН!НО ВМЕСТО КАПЕРСИТЕ Й СЛАГАМ МАСЛИНИ.ПРАВИХ Я И СЪС СОМ - МНОГО Й ХАРЕСА!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: