Сом пане в картофена коричка

Гост: Петър Атанасов, готвач на ресторант "Левента", град Русе
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г филе от сом
2 белтъка
1 ч. ч. картофено пюре на люспи
пшеничено брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус
олио за маслена баня
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
2-3 стръка копър
1/4 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон



Начин на приготвяне:
1
Сом пане в картофена коричка
Рибата се посолява и се поръсва с черен пипер на вкус.
2
Сом пане в картофена коричка 2
Едно по едно овкусените филета се овалват в брашно.
3
Сом пане в картофена коричка 3
Белтъците се разбъркват съвсем леко и в тях се потапят набрашнените филета.
4
Сом пане в картофена коричка 4
След това рибата се овалва в картофеното пюре.
5
Сом пане в картофена коричка 5
Панираните филета се пържат в маслена баня до златисто.
6
Сом пане в картофена коричка 6
Бялото вино се вари, докато се редуцира наполовина. След това се смесва с лимоновия сок, чесъна, зехтина и копъра и се пасира.
7
Сом пане в картофена коричка 7
Изпържените рибни филета се украсяват с парченца чушка, овкусяват се с готовия сос, добавя се резен лимон и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: