Сорбе от пъпеш

Дата: 02.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шоколад (100 г)
200 г малини
1 кг пъпеш
200 г захар
200 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Сорбе от пъпешПъпешът се маркира зигзагообразно с молив през средата. След това внимателно се разрязва по очертанията.
2
Сорбе от пъпеш 2Получените половини на пъпеша се почистват от семето и вътрешността се издълбава с лъжица.
3
Сорбе от пъпеш 3Захарта се кипва във водата. Месестата част на пъпеша се пюрира заедно със захарния сироп. Сместа се пресипва в купа и се поставя във фризер, като през 1 час се разбърква. Във фризер се поставят и издълбаните половинки пъпеш. Престояват 6-8 часа.
4
Сорбе от пъпеш 4Шоколадът се начупва в купа, разтопява се, разстила се върху подходяща повърхност (обърната с дъното нагоре тава) и се оставя да стегне. След това с нож се изрязват спирали.
5
Сорбе от пъпеш 5С лъжица за сладолед се оформят топки от сорбето и се поставят в двете половинки пъпеш. Отгоре десертът се украсява със спирали от шоколад, полива се с пюрираните и прецедени малини и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта