Сорбе от печени ябълки

Студен десерт, ухаещ на ром
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 средно големи сладко-кисели ябълки
350 мл ябълков сайдер
80 г пчелен мед
180 г захар
1 ванилия
80 мл тъмен ром



Начин на приготвяне:
1
Сорбе от печени ябълки
Ябълките се обелват, режат на четири и се почистват от семките.
2
Сорбе от печени ябълки 2
Плодовете се поставят в тава заедно със сайдера, меда, захарта, рома, смесен с ванилията.
3
Сорбе от печени ябълки 3
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор, докато омекнат добре (около 40 минути). След това се охлаждат.
4
Сорбе от печени ябълки 4
Пловодете се смилат с пасатор, заедно с течността, след това се прецеждат през фина цедка.
5
Сорбе от печени ябълки 5
Поставят се в метална тава или купа, покриват се с пластик и се оставят във фризера.
6
Сорбе от печени ябълки 6
Сместа се разбърква периодично – първоначално през 30–40 минути в рамките на първите 3-4 часа. След това се оставя да замръзне за около 5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Малеее, толкова вкусно нещо отдавна не бяхме яли вкъщи!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: