Сорбе от тиква с шам-фъстък

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Сорбе от тиква с шам-фъстък
 
Необходими продукти:
1,5 кг тиква
250 г захар
3 белтъка
40 г шам-фъстък
1 щипка индийско орехче
1 щипка карамфил
1 щипка канела
мента и смокиня за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
Обелената тиква се нарязва на кубчета, сварява се и се прецежда.
2
Захарта се смесва с 200 мл вода и се оставя да се разтопи. Добавят се подправките и се разбърква.
3
Сварената и изцедена тиква се пюрира, смесва се със захарния сироп и се оставя да полузамръзне във фризер, като периодично се разбърква.
4
Белтъците се разбиват и се прибавят към полузамръзналата тиквена смес, като се разбърква с дървена лопатка. Накрая се слага половината от смления шам-фъстък.
5
Сервира се, като с две лъжици от сместа се оформят кенели, поръсват се с останалия шам-фъстък и се декорира с ментата и резени смокиня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта