Сорбетина

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Сорбетина
 
Необходими продукти:
70 г заквасена сметана
70 г кисело мляко
30 г пудра захар
10 г маково семе
30 г сладолед „Ягода сорбет“
100 г горски плодове
30 г кристална захар
50 мл червено вино
15 г канела
2–3 листчета мента
10 г нар
10 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Горските плодове се задушават във виното, прибавят се кристалната захар и канелата. Трябва хубаво да се сгъсти. Получава се сос „Рьоте грюце“.
2
Заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар се разбъркват добре и се прибавя маковото семе. Сладоледът се прибавя към изстиналия сос и се разбърква.
3
В подходяща чаша се сервира, като се редят четири пласта – редуват се крем и сос. Украсява се с нара, ментата и ягодите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: