Сос от праз

Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2002
Сос от праз
 
Необходими продукти:
2 стръка праз лук
2 мариновани червени чушки
1 с. л. доматено пюре
4-5 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. синапено семе
1 с. л. ябълков оцет
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Сос от праз
Празът се нарязва на колелца, чушките - надребно и се запържват в олиото за минута. Добавя се синапеното семе, поръсва се брашното и се разбърква.
2
Сос от праз 2
Налива се 1 1/2 ч. ч. топла вода, в която са разтворени доматеното пюре и останалите съставки. Сосът се вари 10 минути, след което се прецежда и с него се поливат кюфтетата от зрял фасул.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: