Сос „Салморильо“

Подходящ за месо, риба и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 люти чушки
1 лимон
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка мента
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. сух риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сос „Салморильо“
Листенцата от босилека, ментата и магданоза се слагат в хаванче.
2
Сос „Салморильо“ 2
Прибавят се почистените от семките и наситнени чушки. Посоляват се и се стриват. Добавят се настърганата лимонова кора и чесънът, и отново се стрива добре.
3
Сос „Салморильо“ 3
Налива се лимоновият сок, поръсва се с ригана, сипва се зехтинът и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: