Спагети "Болонезе"

Дата: 16.05.2001
Източник: Бон Апети
Спагети \
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
3 с. л. зехтин
1 1/2 в. ч. червено вино
1 буркан домати
1 стрък чесън
1 морков
1 стрък целина
1 глава лук
400 г телешка кайма
1 с. л. пресен магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Спагети \В по-дълбок тиган с капак се сгорещява зехтин и се запържва нарязана надребно глава лук. След минута-две се поставят наситненият (или счукан) чесън, морковът и целината (на малки кубчета).
2
Спагети \Разбърква се и се поставя каймата. При непрекъснато бъркане се пържи около 5 минути. Добавят се доматите (нарязани надребно) и виното. Вари се 10 минути на тих огън. Слагат се подправките, вари се още 5 минути, след което сосът е готов за сервиране.
3
Спагети \Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета, отцеждат се и се поставят в порционни чинии. Върху всяка се слага от соса, поръсва се със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Много бързо и лесно за приготвяне .
5.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Стефан, количеството на ригана в рецептата е 1 ч. л. В списъка с необходимите продукти е направена необходимата корекция.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Прощавайте, в необходими продукти една чаша риган ли пише ?! Или се има предвид една чаена лъжица ?
3.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2015
Много вкусно ,забравих само солта ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
Бързо и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта