Спагети „Карбонара“

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г спагети
200 г пушен бекон
80 г сирене „Пекорино“
4 яйца
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спагети „Карбонара“
Спагетите се сваряват в голямо количество кипяща подсолена вода, докато станат „ал денте“. Отцеждат се, а водата от варенето се запазва.
2
Спагети „Карбонара“ 2
Беконът се реже на ситно и се пържи в загрят тиган до златисто.
3
Спагети „Карбонара“ 3
Прибавят се спагетите и един–два черпака от водата от варенето. Готви се около минута и се дърпа от огъня.
4
Спагети „Карбонара“ 4
В купа се разбиват яйцата, добавят се настърганото сирене „Пекорино“ и черен пипер на вкус.
5
Спагети „Карбонара“ 5
Яйчената смес се изсипва при спагетите и се разбърква много добре.
6
Спагети „Карбонара“ 6
Готовото ястие се сервира горещо. По желание се гарнирана с настъргано пекорино и едро счукан черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2020
Вместо спагети използвах фарфалети, стана красиво и вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2019
Любимите на нашите деца!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2018
Лесна,бърза и много вкусна рецепта, която ползвам когато нямам много време да готвя. Аз използвам чедър в повечето случаи.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2016
Вместо пекорино, сложих пармезан - божествено стана! Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Вместо пекорино, сложих пармезан - божествено стана! Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: